Telefon:: + 44 1631 294974
Välj valuta: Mitt konto (0) Varor
BLI EN LORD ELLER LADY NU

Naturreservatet

Highland Titles har 5 naturreservat i Skottland och 1 i Nordirland. Tack till alla lairds, lords och ladies som har möjliggjort detta.

Reserves Map

Mountainview naturreservat

Reservatet Mountain View öppnades av Highland Titles 2014 och är också hem till Bumblebee Haven (oasen för humlor) och har utsikt över den majestätiska Loch Loyne (sjö).

Mark till salu
Upptäck mer

Tulloch Reach

Tulloch Farm är familjegården där allt började. Inga bitar mark har sålts härifrån sedan 2006. Bara i 2021 planterade vi omkring 14 000 träd här på de gamla fårfälten.

Särskilda bevarandeområdena
Upptäck mer

Highland Titles naturreservat

Det här var det första naturreservatet av Highland Titles och öppnades 2007. Reservatet ligger nära den historiska Glencoe och är en av två Highland Titles reserver och är dessutom en turistattraktion som har fått 4 stjärnor.

Mark till saluTuristattraktion
Upptäck mer

Glen Nant

Den gamla ekskogen på Glen Nant är känd som Skottlands regnskog och är en mycket speciell plats. Att den har utnämnts till Område av särkilt vetenskapligt intresse (Site of Special Scientific Interest – SSSI) och Särkilt bevarandeområde (Special Area of Conservation – SAC) är bevis på detta.

Särskilda bevarandeområdenaSärskilda bevarandeområdena
Upptäck mer

Kilnaish gård

Precis som Glen Nant har Kilnaish utnämnts till Område av särkilt vetenskapligt intresse (Site of Special Scientific Interest – SSSI) och Särkilt bevarandeområde (Special Area of Conservation – SAC) och är en blandning av skog och kuperat mark.

Mark till saluSärskilda bevarandeområdenaSärskilda bevarandeområdena
Upptäck mer

Besök naturreservatet

Belägna mitt i hjärtat av de skotska högländerna och inom räckhåll för populära destinationer som Fort William, Oban, Skye och Inverness är våra naturreservat lätta att hitta och ett nöje att besöka.

Highland Titles Naturreservatet, nära Duror, har ett besökscenter och erbjuder en “meet and greet service” för lords och ladies.

De andra naturreservaten är mer vilda och avlägsna. Även om det inte finns ett besökscenter och inga guidade turer erbjuds, är vyerna härifrån fantastiska! Tänk på att terrängen på de andra reservaten kan vara utmanande.

Om du köper en Highland Titles souvenir bit mark på 10 kvadratfot eller mer, kommer den att vara på Kilnaish Estate och en gratis bit mark över 1 kvadratfot på Highland Titles naturreservatet tillkommer.


Utforska våra naturreservat

Highland Titles naturreservat

Vårt flaggskeppsreservat öppnades 2007 och ligger nära den historiska Glencoe. Reservatet är också en etablerad 4-stjärnig besöksattraktion.

Kilnaish gård

Som Glen Nant har Kilnaish fått SSSI- och SAC-status (Special Area of Conservation) och är en blandning av skog och kuperade landskap.

Mountainview naturreservat

Reservatet vid Mountainview öppnades av Highland Titles år 2014 och här befinner sig också vår Bumblebee Haven-projekt. Härifrån har man dessutom en fin utsikt över den majestätiska Loch Loyne.

Glen Nant

Den är en speciell plats och är känd som Skottlands regnskog. Den gamla ekskogen vid Glen Nant har fått SSSI- och SAC-statusen.

Slievekirk Skog

Celtic Titles naturreservat består av Slievekirk Wood och Gosheden Wood och ligger i närheten av Ardmore, nära Derry i Nordirland.

Tulloch Reach

Tulloch Farm är familjegården där allt började. Inga bitar mark har sålts härifrån sedan 2006. 14 000 träd planterades här år 2021.


Hitta din bit mark

De flesta besökare som äger en bit mark planerar att hitta den och vi är här för att hjälpa till. Först och främst behöver du se till att dina bitar mark är registrerade på ditt konto. Är du inte säker om de är det? Kontrollera innan du besöker oss för att spara tid. Om du ännu inte har skapat ett konto är det bra att göra det nu för att kunna lägga till dina bitar mark till det. När din bit mark är kopplad till ditt konto har du möjlighet att se koordinater till den i Ordnance Survey och hitta den på Google Maps. 

Du kan använda länken nedan för att visa information om din bit mark i vår instrumentpanel eller app.


Naturskydd – ligger Highland Titles nära hjärtat

Vi brinner för att skydda, bevara och återställa det skotska landskapet. Vi arbetar med ett antal likasinnade organisationer som försöker göra en verklig skillnad för Skottland för kommande generationer.


Djurliv

Den kanske mest givande aspekten med vårt arbete är att se arter återvända till detta området och göra det till deras hem igen. Vi håller på med att plantera träd för att ge skydd och återanvända fallna träd för att bygga hem för insekter och antalet arter i reservatet ökar varje år.

Vi delar regelbundet berättelser, videor och foton om vilda djur på våra reservat på våra sociala medier och bloggar. Se till att du “gillar” och “följer” för att lära dig mer och besök de enskilda reservatsidorna (länkade ovan) för mer information om de specifika arter som har återigen bosatt sig där.


Vår resa

2006
Vår historia börjar
Highland Titles börjar sälja souvenir bitar mark från familjegården i Tulloch.
2006
Highland Titles naturreservatet öppnar
I slutet av 2006 köpte Highland Titles 220 tunnland mark i Duror, nära Glencoe. Detta land är nu känt som The Highland Titles Naturreservat och är en officiell 4* turistattraktion och enligt Trip Advisor det mest populära naturreservatet i Skottland!
2007
Vi började med att plantera träd!
Att återinföra inhemska träd i naturreservatet är ett mål för Highland Titles, utvecklingen började år 2007.
2013
Ett år med många första gånger!
Vi började arbeta på den första Lochan, planterade träd och vi gav våra första guidade turer i augusti 2013.
2014
Att utveckla Highland Titles
Highland Titles byggde vår första receptionsstuga på Duror och startade Buggy Guided Tours
2014
Mountainview reservatet
Highland Titles köper 180 hektar mark ungefär 15 kilometer väster om Invergarry som heter Mountainview. Med rådgivning från Bumblebee Conservation Trust försöker vi göra detta område till en oas för humlor.
2016
De första bikupor inrättas
Vårt arbete med Bumblebee Conservation Trust såg den första av våra bikupor inrättas vid Mountainview Nature Reserve.
2017
Mer utveckling på Glencoe
Vi byggde vår första inhägnad för bergkatter och lade till ett nytt mottagningsområde med en liten butik för besökare.
2018
Ett speciellt besök
National Geographic besökte vårt naturreservat(!) och vårt Forever Home for skadade igelkottar byggdes.
2018
Vi började skapa en cykelväg
Eftersom vi alltid vill ge tillbaka till lokalsamhället skapade vi en cykelväg genom reservatet.
2019
Igelkott sjukhus byggdes
Vidareutveckling på vårt Forever Home for skadade igelkottar byggde vi ett igelkott sjukhus för att kunna erbjuda ett rehabiliteringscenter för dessa fantastiska invånare av reservatet.
2021
Kilnaish gården
Senare under 2021 köpte vi Kilnaish gård, som är 300 hektar mark nära Tarbert på Skottlands västkust. Från och med den 15 september 2021 har våra bitar mark på 10 kvadratfot och 100 kvadratfot sålts härifrån. Den är inte bara ett särskilt bevarandeområde (SAC) och en plats av särskilt vetenskapligt intresse (SSSI) utan erbjuder också en fantastisk utsikt över Skottlands västkust mot Isle of Gigha.
2021
Glen Nant – Ett nationellt naturreservat
Highland Titles köper 130 hektar av Glen Nant: ett nationellt naturreservat, känt som Skottlands regnskog. Detta naturreservat förvaltas i samarbete med Nature Scot, Skottlands nationella naturmyndighet. Det är ett särskilt bevarandeområde (SAC) och ett område av särskilt vetenskapligt intresse. Vi säljer inte mark från detta naturreservat.
2021
Ge tillbaka till skogen
Vi har börjat fälla de icke-inhemska Sitkagranarna för att kunna ersätta dem med inhemska skotska träd för att komplettera både landskapet och djurlivet på naturreservaten.
2022
I framtiden
Efter ett rekordår i 2021 ser Highland Titles framåt med mer ambition och självförtroende än någonsin tidigare…

The Celtic Connection

Precis som Highland Titles har sålt souvenir bitar mark i Skottland i 14 år, säljer Celtic Titles mark i Nordirland och använder vinsten för att kunna göra marken till naturreservat.

Besök vår hemsida för mer information!