BLI EN LORD ELLER LADY NU
  • Ställ in Valuta:
  • Logga in
  • (0) Artikel €0.00

Vanliga Frågor (FAQ)

Om du inte hittar svaret på din fråga i vår FAQ, ta kontakt med oss.

Köp en Mark

Highland Titles Naturreservat ligger strax söder om Duror, Appin; mindre än 16 km från historiska Glencoe och några av de mest världens mest fantastiska landskap. Vårt reservat kallas Glencoe Wood på grund av dess närhet till området. Titlarna Laird of Glencoe, Lord of Glencoe och Lady of Glencoe har alla blivit varumärkesskyddade av Highland Titles och du är fri att använda dem efter att du köpt en souvenirmark.

Köp en Mark

Våra kunder får en “personlig rätt” till deras mark. Detta är i huvudsak ett kontrakt där vi överlämnar våra rättigheter till marken till dig. Så du kan besöka din mark, kalla den din egen och i princip göra vad du vill med marken inom lagens gränser (vi behåller också rättigheten att förhindra att marken används för jakt och skytte).

Vidare kan du sälja eller överlämna avtalet precis som du kan med andra egendomar. Så gåvan kan föras vidare i generationer, inte bara en gång utan för alltid.

Observera dock att markregistreringen etc. (Skottland) Lag 2012 inte tillåter att souvenirtomter officiellt registreras, så därför måste Highland Titles Limited stå kvar som den registrerade ägaren av marken för din räkning. Highland Titles hanterar också fortlöpande (utan kostnad för dig) marken som ett naturreservat.

Detta i kombination med det faktum att Highland Titles Ltd ägs av The Highland Titles Charitable Trust for Scotland (en välgörenhetsorganisation registrerad i Guernsey, nummer CH444), säkerställer att marken endast kan användas för bevarandeändamål.

Köp en Mark

Tack vare stödet från alla som har gått med som Lairds, Lords och Ladies under åren har vi nu två naturreservat. Vårt första reservat, “The Highland Titles Nature Reserve”, nära Duror och 16 km från Glencoe, skapades från den mark vi köpte 2007 och är nu en etablerad 4-stjärnig turistattraktion med tusentals besökare varje år.

Den andra platsen är Mountain View Nature Reserve, ungefär 16 km väster om Invergarry, som vi köpte 2014. Om Highland Titles framgång fortsätter genom stöd från kunder som dig själv, kommer vårt mål vara att fortsätta att köpa mer mark och skapa fler naturreservat.

Eftersom Highland Titles Nature Reserve är bäst inrättat för att välkomna besökare, vill vi se till att alla kunder får en tomt här och har rätt att titulera sig som en Lord eller Lady av Glencoe. Vi säljer bara 1 sqft stora marker från det ursprungliga reservatet, eftersom vi har ett besökscenter och kör våra Meet and Greet-turer härifrån och vill kunna ge alla möjlighet att se och besöka deras mark.

Så om du köper en mark på 1 sqft, kommer den att ligga i Highland Titles Naturreservat och du kommer att kunna titulera dig själv som en Lord eller Lady of Glencoe.

Om du köper en större mark, dvs: 10 sqft, 100 sqft och 1000 sqft, kommer den att ligga vid Mountain View och för att fira det kommer du att kunna titulera dig själv som en Lord eller Lady av Lochaber. Men du kommer också att få en gratis mark på 1 sqft vid Highland Titles Nature Reserve. Detta innebär att du också kan titulera dig Lord eller Lady av Glencoe! Naturligtvis betyder det även att du kan njuta av guidade turer och andra faciliteter som erbjuds det ursprungliga reservatet också.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Marken

Du kommer att få ett personligt certifikat som beskriver din souvenirmark och de rättigheter som du och dina arvingar får nytta av. Du kan lämna ditt personliga certifikat till vem som helst, och rättigheterna kommer att överlåtas till dem. Om du vill så bör du inkludera det i ditt testamente.

Personen till vilken du lämnar ditt personliga certifikat kan begära en nyutgivning av dokumenten.

Du kan också sälja ditt certifikat, men det finns två restriktiva förbund. Den ena förhindrar skjutning och den andra förhindrar att din mark från att delas upp.

Köp en Mark

Nej. Vem som helst kan göra en beställning, och vem som helst kan få ett presentpaket.

Köp en Mark

Ja, och vi uppmuntrar dig att göra det. Om du väljer att besöka reservatet vid Glencoe Wood, har vi till och med ett besökscenter och en ”meet and greet”-service.

Se vår sida Besök Glencoe Wood för mer information. Du är också välkommen att besöka Mountain View-reservatet (för våra Lairds, Lords and Ladies of Lochaber), du kan se mer information här.

Köp en Mark

Som en ny Laird kan du komma och hitta din tomt; ta en promenad i skogen, ta ett fotografi av din Estate, picknick vid floden och mycket mer! Väluppfostrade hundar är välkomna och väluppfostrade barn uppmuntras aktivt.

Marken är ett naturreservat och du kommer att kunna njuta av fågelskådning, svampupplevelser, landsaktiviteter och massor av lugn.

Du är välkommen att plantera ett träd eller sprida aska.

Naturligtvis får du inte driva någon form av kommersiell service från din tomt eftersom marken är zonindelad och vi driver den som ett naturreservat. Det är helt olämpligt för camping och inga fordon är tillåtna förbi parkeringen. Inga nattstopp är tillåtna. Om du vill uppleva spänningen i en natt i skogen rekommenderar vi Laird’s Lodge – en natt att minnas för alltid.

Ingen jakt är tillåten eller fiske, utom i Loch Loyne och Loch Linnhe som har en rik befolkning av icke-infödda gädda.

Här är en uppfattning om vad du kan göra med en kvadratmeter mark.

Vild camping täcks av skotsk lag. Vi försöker att inte erbjuda juridisk rådgivning, så snälla kan vi rikta dig till den här online-resursen?

Highland Titles driver flera naturreservat och saknar laglig auktoritet för att förhindra ansvarsfull vild camping. Eftersom så många människor äger souvenirmark i några av våra reserver finns det potential för överdriven användning av dessa relativt små områden och vi ber därför att våra anhängare väljer att inte slå upp tält. När camping sprids jämnt över tusentals mil av vildmark, gör det ingen uppenbar skada. Vi fruktar att om det inte kontrolleras, skulle detta inte vara fallet i Mountainview och Glencoe Wood.

För de anhängare som vill uppleva att vakna i skogen, mil från närmaste bostad, erbjuder vi The Laird’s Lodge. Detta har säkra matlagningsmöjligheter och toaletter, två potentiella risker förknippade med vild camping.

 

Köp en Mark

Vi definierar den exakta platsen för varje mark med hjälp av UK Ordnance Survey-systemet som är exakt på millimetern.

Platsen för varje mark är unik. Även om man använder en professionell lantmätare kan det vara omöjligt att hitta de minsta markerna exakt – just nu. GPS-noggrannheten fortsätter att förbättras. Men vi ger dig också en uppskattning av markens latitud och longitud för att hjälpa dig hitta den med GPS-system som inte använder UK Ordnance Survey-systemet, som iPhone och många billiga GPS-enheter vars huvudsakliga syfte är bilresor. Med hjälp av en vanlig GPS kan du nå din mark.

Den fysiska platsen för varje mark är inte markerad, men vi har inget emot att du markerar den när du hittat den. Vi tror att en skog fylld med tusentals markörstänger skulle vara oattraktivt, även om det är praktiskt. Flera certifikatägare har placerat minnesstenar, vallar eller flaggor på sina marker och detta har varje certifikatägares rätt till.

Köp en Mark

Många Lairds vill sätta en flagga eller lämna en minnessak på sin mark, men vi begär vänligen att endast biologiskt nedbrytbara föremål används. Om du vill sätta en flagga i syfte att ta ett foto får du naturligtvis göra detta.

Köp en Mark

När du väljer en stor mark planterar vi ett lämpligt träd för dig. Alternativt kan ett eller flera träd köpas separat från tillbehörs-shoppen.

Trädet kommer troligtvis inte att planteras på din mark, som är en del av Glencoe Wood och redan väl täckt med träd. Vi planterar tusentals träd varje år för att skapa ny skogsmark. Detta förbinder förfallna områden av gammal skogsmark och utvidgar området som kan stödja skogsarter av flora och fauna.

Vilket typ av träd vi planterar för dig beror på vilken typ av mark vi planterar det på. Det kommer att vara ett inhemskt skotsk bredbladigt träd, antagligen en ek, rönn, hassel, björk, järnek, pil eller al. Det kommer inte att vara en ask förrän askskottssjukan förstås bättre. Vi kan inte placera något plakat på trädet, men du är tillåten att göra det när du besöker din mark.

Köp en Mark

Nej. Endast en person kan lagligen inneha rätten till en souvenirmark.

Om du beställer två marker av samma storlek kommer markerna att ligga bredvid varandra och varje mark kan ha olika ägare.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Beställning

Vi kommer att skriva ut valfritt datum du väljer på det personliga certifikatet. Alla beställningar skickas inom 48 timmar. De flesta beställningar skickas inom 24 timmar.

Köp en Mark

Ja. När du gör en beställning fyller du i mottagarens information. Detta kan vara vilket namn du vill.

Vi erbjuder också en presentförpackning och personlig meddelandetjänst till en liten extra kostnad.

Köp en Mark

Ja. Så länge markerna har samma storlek, så kommer alla marker du beställer samtidigt att hamna bredvid varandra. Alla marker som beställs senare kan hamna i ett annat område, dock kommer de vara i närheten.

Köp en Mark

Besök http://www.highlandtitles.com/registration och ange koden exakt som den visas på din kupong/registreringskort.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Titeln

Huvudtitelhandlingen är ett dokument. Den vanligaste typen av liknande handling är ett juridiskt dokument som visar att du vill ändra ditt namn. Dessa handlingar används oftast i fall av äktenskap eller skilsmässa. Huvudtitelhandlingen försäkrar din rätt att använda en ny titel. Den kan också användas för att ändra ditt namn.

Ägare av en liten skotsk egendom har all rätt att använda titeln Laird (Lord) eller Lady. Huvudtitelhandlingen styrker ditt val.

Den här typen av handlingar behöver inte användas i Skottland och vissa andra jurisdiktioner.

Köp en Mark

Begär bara nyutgivning av dina dokument, genom att maila till [email protected]

Köp en Mark

Många av våra kunder bestämmer sig för att be sin bank att lägga till sin nya titel på sitt bankkonto och sina kreditkort. I varje presentpaket inkluderas huvudtitelhandlingen, som är accepterad i många jurisdiktioner internationellt. Huvudtitelhandlingen kan användas för att bekräfta din nya titel till din bank och till och med myndigheter. Där lokal lag tillåter, kommer detta att göra det möjligt för dig att ändra titeln på dokument till Laird, Lord eller Lady.

Observera att myndighetsdokument som inte visar någon titel inte kan ändras, till exempel alla pass, och i vissa jurisdiktioner även körkort.

Köp en Mark

Informera din bank att huvudtitelhandlingen är ett juridiskt dokument, och att du meddelar dem om ditt nya namn eller titel.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Rättsligt

Nej. Det finns inga markskatter i Skottland och absolut inga andra kostnader i samband med detta område. Vi upprätthåller ansvarsförsäkring över hela skogen som kommer att fortsätta gälla efter ditt köp. Du har inga ytterligare utgifter att betala efter det ursprungliga inköpspriset.

Köp en Mark

Nej. Du kan inte registrera din mark, eftersom det är en sån liten mark; specifikt definieras det som en ”souvenirmark”.

Souvenirmarker har sålts i Skottland i över 30 år. Försäljningen av dessa tomter styrs av lagen Land Registration (Scotland) Act 1979, nyligen reviderad som lagen Land Registration etc. (Scotland) Act 2012. Observera att denna lag inte tillåter att souvenirmarker läggs till markregistret.

Uppgifter om dina personliga rättigheter för din mark kommer att registreras i ett register över mark som upprätthålls av Highland Titles och detaljer om varje mark kan ses gratis online genom vår Highland Titles-app och på Highland Titles webbplats.

Köp en Mark

Highland Titles vill säkerställa att alla som utsätts för ett missöde inom området Glencoe Wood kommer att kompenseras. Vi har därför tecknat försäkringsskydd från tredje part.

Vår rekommendation är därför att du inte behöver extra försäkring.

Köp en Mark

Vi kan inte sälja dig en titel. Vi erkänner helt enkelt din rätt att använda titeln Laird, Lord eller Lady of Glencoe / Lochaber, som är varumärken av Highland Titles. Om du föredrar att inte anta en titel, kommer du att få det alternativet när du gör ditt markköp. Råd publicerade av Scottish Solicitors är “i Skottland kan vem som helst, med förbehåll för krav på god tro, kalla sig vad de vill, inklusive” Laird “,” Lord “eller” Lady “. Vi vet inte om någon jurisdiktion där detta inte stämmer.

Köp en Mark

Vi har ett nummer för alla länder utanför Storbritannien. Kom ihåg att tiden i Storbritannien kan vara annorlunda än din tid.

Vänligen Ring: +44 1481 823938

Köp en Mark

Om du har problem med betalningen eller föredrar att betala på annat sätt, vänligen kontakta oss.

Tänk på tidszoner om du väljer att ringa, och vi kommer att försöka svara på e-postmeddelanden inom 24 timmar.

Köp en Mark

Ja. Denna webbplats använder Braintree som betalningstjänst. Braintree är ett Paypal-företag och används av många populära företag som airbnb och GitHub.

Köp en Mark

Som en Laird, Lord eller Lady av Glencoe, kommer du att kunna visa den officiella skölden och bära Glencoe Tartan som har designats speciellt för oss av lokala tartandesigners “Lochalsh Weavers”.

Detta har registrerats i det officiella Scottish Register of Tartans exklusivt för Lairds of Glencoe. http://www.tartanregister.gov.uk

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Kontakta Oss

Om du behöver mer hjälp, vill ge feedback eller kontakta oss av någon anledning, vänligen maila [email protected] Vårt mål är att svara inom 24 timmar, men var uppmärksam på tidszoner.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «

Appen

Ja, de som har marker i antingen Glencoe Wood och Mountain View (Lochaber) kan hantera sin mark genom appen Scottish Estate Manager. Allt du behöver göra är att logga in separat med hjälp av den specifika markens uppgifter.

Köp en Mark

Appen Highland Titles Scottish Estate Manager är helt gratis och full av fantastiska funktioner för att förbättra markförvaltningsupplevelsen.

Köp en Mark

Appen Highland Titles Scottish Estate Manager fungerar på alla Apple- och Android-enheter.

För tillfället är appen inte tillgänglig för Windowstelefoner, men vi kommer kolla på detta i framtiden.

Köp en Mark

Ja, appen är tillgänglig i alla länder via Apple och Google appbutiker.

Köp en Mark

Dessvärre är detta inte möjligt för tillfället på grund av säkerhetsskäl. Det är dock väldigt enkelt att logga ut från en mark och logga in på en annan, allt du behöver är marknummer och ”grid reference” (information om just din mark).

Vi uppskattar ditt tålamod medan vi jobbar på detta.

Köp en Mark

Vi har designat appen för att förbättra upplevelsen för våra Lairds, därför behöver du i nuläget en mark för att använda appen.

Har du ingen mark? Varför inte köpa en idag och öppna upp för ett brett utbud av förmåner!

Köp en Mark

Fullständiga instruktioner finns här: https://link.ht/App

För att starta appen, öppna din webbläsare och skriv app.highlandtitles.com.

På en iPhone måste du använda Safari-webbläsaren

Köp en Mark

För att logga in på appen behöver du din e-postadress och lösenord för ditt Highland Titles-konto. Om du inte känner till dina detaljer besöker du denna webbsida: https://secure.highlandtitles.com/_claim_plot.php

Oroa dig inte om du har tappat bort en eller båda dessa saker. Skicka bara e-post till [email protected] och ta med din titel, namn och all annan information du har om din mark. Då ska vi kunna identifiera ditt mark-ID och Lösenord.

Köp en Mark

Tillbaka till toppen «